Årets idrottsprestation 2017

Följande kandidater är nominerade till priset som är skänkt av Sparbanksstiftelsen Öland:

  1. David Nilsson, Högby IF. Har slagit personliga rekord på löpande band, årsbäst i Sverige på tre distanser. Rekordet som tog honom till VM i London var 2,15.40 på Hamburgs Marathon. Två och en halv minut bättre än näst bäste svensk i år. I London–VM blev det en 52:a plats.
  2. Ida Nilsson, Högby IF. En rekordsäsong som ultralöpare med ett flertal framskjutna placeringar i internationella storlopp. Ida vann Ultravasan på 6.51.26, banrekord med tre minuter över de nio milen. I Transvulcania, ett av världens tuffaste bergslopp, vann hon 74 kilometer på 8,04.16 och slog banrekord med sex minuter.
  3. Mörbylånga GoiF, damer. Seriesegrare i innebandyns division 2 med hela elva poäng ner. Plockade närapå dubbelt så många poäng som säsongen innan. Trots förlust i kvalet räckte det till en plats i division 1 för första gången i klubbens historia.
  4. Glömminge IF, herrar. Studsade direkt tillbaka till division 3. Vann division 4 efter en riktig rysare med en poäng ner till Västervik. Seriens målgladaste lag gjorde en stark vårsäsong med en svit på tolv matcher utan förlust och tog sedan seriesegern efter en stark spurt.
  5. Färjestadens GoiF, herrar. Tog hem dubbeln: vann Ölandsmästerskapen efter finalseger mot Böda/Högby och spelade komfortabelt hem seriesegern i division 5 med elva poängs marginal neråt. Flest gjorda mål och minst insläppta i serien skvallrar om lagets suveränitet.

Röstningen för Årets idrottsprestation 2017 är nu avslutad!